Maadoitus

Vinkkejä maadoitukseen

Juuret: laita silmät kiinni ja keskity tuntemaan yhteys maahan jalkojesi kautta. Kuvittele, että jaloistasi lähtee juuret, jotka ulottuvat syvälle maahan ja imevät siitä voimaa ja vakautta. Tunne yhteys maaenergioihin ja pyri ylläpitämään sitä myös pitkin päivää (esim. toistamalla harjoitus tarvittaessa).

Luonnossa liikkuminen: kävele, juokse tai vietä aikaa luonnossa. Samalla voit tuntea yhteyden maapalloon ja sen energioihin.

Syvään hengittäminen tuo läsnäolevaksi ja auttaa samalla maadoittumaan. Voit tehostaa sitä hengittämällä hyvin rauhallisesti ja tuntemalla samalla miten ilma täyttää keuhkot ja laajentaa vatsaa. Uloshengityksellä ajattele miten kaikki stressi ja negatiivinen energia poistuu kehostasi uloshengityksen mukana.

Fyysinen liikunta auttaa olemaan vahvemmin läsnä omassa kehossa ja maadoittumaan. Itselle mieluinen liikunta esim. tanssi tai mikä tahansa toimii parhaiten.

Jooga tuo läsnäolevaksi kehoon kuten liikunta ja lisäksi se on meditatiivista. Joogassa on myös monia juurichakraan liittyviä asentoja, joita varmaan löytyy myös netistä hakemalla. Sisältävät yleensä alakehon venytyksiä esim. seisaaltaan yläkehon alas taivutus sormet tai kämmenet maassa.

Meditaatio yleensäkin ja voimakkaampana, kun yhdistää siihen visualisointeja (esim juuret) ja/tai hengitysharjoituksen. Alkuun voi keskittyä tuntemaan tuolin tai lattian takapuolen ja jalkojen alla. Mielen rauhoittuminen ja syvemmän yhteyden löytäminen itseen toimii myös maadoituksen apuna.

Terveellinen ravitseva ruokavalio: Erityisesti maadoittavat maasta tulevat ruuat, kuten juurekset, vihannekset (erityisesti punertavat) ja täysjyväviljat auttavat vahvistamaan juurichakraa.

Hoidot kuten hieronta ja energiahoidot auttavat maadoittumaan

Kivet esim. musta turmaliini, hematiitti ja punainen jaspis ovat maadoittavia. Kiviä voi kantaa mukana taskussa tai koruina tai meditoida niiden kanssa.

Eteeriset öljyt: setripuu, patsuli ja vetiver

Paljain jaloin kävely auttaa tuntemaan yhteyden maaenergioihin ja luontoon.

Affirmaatio juurichakralle: Olen maadoittunut ja turvassa. Tunnen yhteyden maahan ja sen voimaan. Elämässäni vallitsee tasapaino ja harmonia. Juurichakrani on vahva ja terve, ja se antaa voimaa ja vakautta.

Hyvä maadoitus on tärkeää ja auttaa tuomaan voimia ja läsnäoloa sekä rauhallisemman, turvallisemman ja stressittömämmän olon.